Natusor gaat ‘op’ voor ISO 22000-certificering

Het werk dat we bij Natusor doen, is vaak specialistisch en gebonden aan wetten en regels. Zelf controleren we voortdurend scherp op de kwaliteit van onze productontwikkeling en dienstverlening. We werken op een manier die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet en tegelijkertijd voor 100% aansluit bij de wensen van klanten en consumenten. Zoals een A-merk betaamt. Momenteel zijn we bij Natusor druk bezig met de voorbereidingen voor het behalen van het ISO 22000-certificaat: een internationaal erkende certificering voor voedselveiligheid. In deze blog vertellen we je er meer over.

Bij de ontwikkeling van voedingssupplementen spreekt het voor zich dat aantoonbare borging van voedselveiligheid van essentieel belang is. Bovendien gaat kwaliteit niet alleen om het product, maar om álle processen daaromheen. Vertrouwen van klanten en consumenten is een van de kernwaarden van Natusor. Met een ISO 22000-certificaat geven we de garantie dat we als organisatie voldoen aan alle geldende kwaliteitseisen op het gebied van voedsel en veiligheid. Het is een bewijs dat alle producten in de keten -van grondstof tot eindproduct- grondig gecontroleerd worden en van constante, hoogwaardige kwaliteit zijn.

De lat ligt hoog

De ISO 22000-certificering is niet alleen een garantie voor de klant en consument. Het zorgt ook voor bewustwording rondom (voedsel)veiligheid bínnen het bedrijf. Dat houdt in dat hygiëne key is en risico’s tot een minimum worden beperkt. We leggen de lat hoog, voor onszelf én voor externe partijen waar we mee samenwerken. Zo zijn we zeer kritisch in het selecteren van leveranciers die werken met de best gecertificeerde en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.

Geen momentopname

Een ISO 22000-certificering is geen momentopname: het vereist continue waarborging van kwaliteit. Logisch, want met de jaren veranderen ook wetten en regels rondom voedselveiligheid. Door middel van jaarlijkse audits toetst een gerenommeerde autoriteit of je als organisatie nog steeds voldoet aan de geldende norm. Voor Natusor betekent dit non-stop aandacht voor optimalisatie van de veiligheid in productie én processen. Op dit moment zijn onze kwaliteitsmanagers druk bezig met het finetunen van de laatste details. We kijken ernaar uit om in 2019 het ISO 22000-certificaat in ontvangst te mogen nemen; we houden je op de hoogte!