Last van een gevoelige (hoofd)huid? Probeer Herbatint!

Heb jij last van een gevoelige (hoofd)huid en reageer je snel op bepaalde bestanddelen van haarkleuring? Check dan altijd eerst of je wel tegen jouw uitgekozen haarproduct kan.

Een natuurlijke formule, zónder irriterende stoffen

Herbatint is gebaseerd op een natuurlijke formule en hierdoor vrij van stoffen zoals resorcinol (voor de kleuring), parabenen (als conserveermiddel) en ammoniak (beschadigt de haarvezel). Herbatint wil het haar juist voeden en gezond houden. Daarom is ook geen parfum en alcohol toegevoegd. Dit droogt het haar namelijk uit.

Milde en zachte haarkleuring

Voor een goede (grijs)dekking is PPD (p-fenyleendiamine) op dit moment nog onmisbaar in haarkleuring. De toegestane limiet, bepaald door het Wetenschappelijke Comité van de EU, staat op 2%. Herbatint bevat gemiddeld 0,37% PPD, maar blijft áltijd onder 1%. Ondanks dat Herbatint zeer zacht is voor (hoofd)huid en haar, is het toch verstandig om 48 uur voor gebruik een testje te doen. Alleen zo weet je zeker of je (g)een allergische reactie krijgt.

  • Gebruik de binnenkant van je onderarm of de plek achter je oor om op te testen. Was de huid goed met water en (huidvriendelijke) zeep. Droog deppen is beter, want door (hard) te wrijven kun je de huid al irriteren;
  • Meng een klein beetje haarkleuringsgel en ontwikkelaar in een kommetje (geen metalen kom!);
  • Breng een paar druppels aan op jouw ‘testgebied’ en laat het stollen. Plak het vervolgens af met een pleister;
  • Laat de pleister 48 uur zitten om het volledig te laten drogen en wacht 48 uur met de huid wassen.

En het resultaat is...

Geen reactie na 48 uur? Yes, je kan Herbatint veilig gebruiken!
Krijg je jeuk, roodheid of een geïrriteerde huid? Was je huid dan meteen goed af met koud water. Helaas is Herbatint in dit geval niet geschikt voor jou.