Het geheim van Herbatint

Een fris of spannend kleurtje in je haar kan je soms een compleet nieuwe look geven. Wat niet iedereen zich realiseert, is dat in veel haarverfproducten chemische stoffen zitten. Dat komt je (hoofd)huid en haar niet ten goede. Herbatint doet het anders! In deze blog vertellen we je het ‘geheim’.

Kruidenextracten in je haar(verf)?

Herbatint is een permanente haarkleuringsgel zonder alcohol, parabenen, parfum, ammoniak of resorcinol. In plaats daarvan is het verrijkt met acht organische kruidenextracten. Deze krachtige cocktail geeft je haar een zeer natuurlijke en intense kleur en dekt grijs haar direct vanaf het eerste gebruik. Bovendien hebben de kruidenextracten een kalmerend effect op je haar én je hoofdhuid. Maar een plantje of kruid kan je toch nooit van een prachtige haarkleur voorzien? Dus wel! Het assortiment van Herbatint bestaat uit maar liefst 36 kleuringen, die je ook nog eens met elkaar kan mixen. Zo krijg je altijd een unieke coupe met een natuurlijke en levendige kleur.

Ambitie 100% natuurlijk

Dankzij de minimale hoeveelheid chemische toevoegingen in de producten van Herbatint, kunnen zelfs mensen met de meest gevoelige hoofdhuid hun haar kleuren. Bevat Herbatint dan helemaal geen chemische ingrediënten? Jawel: een zeer lage concentratie PPD (p-fenyleendiamine). Deze stof is op dit moment nog onmisbaar in haarkleuring. PPD zorgt namelijk voor grijsdekking én kleurvariaties. De toegestane limiet, bepaald door het Wetenschappelijke Comité van de EU, staat op 2%. Herbatint bevat gemiddeld 0,37% PPD, maar blijft áltijd onder 1%. Zodra dit in de toekomst door innovatie niet meer nodig is, zal Herbatint de PPD als eerste uit haar producten zou halen. De ambitie is 100% natuurlijk!

Acht krachten

De haarverf van Herbatint bevat maar liefst acht plantaardige extracten, allemaal puur en biologisch, die jouw haarkleur verbeteren en beschermen tegen weer en wind:

Aloë Vera Barbadenis Aloë Vera Barbadenis, meestal afgekort tot aloë vera, wordt vaak verwerkt in crèmes of drankjes. Maar dus ook in haarkleuring! Dit krachtige plantje staat bekend om haar helende werking, maar beschermt en voedt het haar ook tijdens het kleuren. Aloë vera dringt tot diep in de haarwortels door, waardoor de kleur goed aan de haarvezels hecht. Zónder je haar te beschadigen!
Limnanthes Alba Limnanthes alba, de donzige moerasbloem, hydrateert je haar en laat het tegelijkertijd glanzen. Dit prachtige plantje bevat verschillende vitamines (E en F), vezels, aminozuren, glucose en eiwitten. Zij geven het volume en de glans die je wilt. Daarnaast zorgt de limnanthes alba ook voor een langblijvende en intense, diepe haarkleur.
Cinchona Calisaya Cinchona Calisaya, of kina calisaya, is een bastextract. Deze extracten hebben een talgregulerende werking. Hierdoor wordt je hoofdhuid en haar versterkt, beschermd en minder snel vet. Een sterkere hoofdhuid betekent vaak dat je haarkleur ook langer mooi blijft: een win-win situatie dus!
Hamamelis Virginiana De Hamamelis Virginiana, ook wel bekend als de Amerikaanse toverhazelaar, is een prachtig ingrediënt als het om haarkleuring gaat. Dit plantje is ontzettend rijk aan essentiële oliën. Die geven je haar meer kracht én glans. En wist je dat het ook een kalmerende en zuiverende werking heeft op de hoofdhuid? 
Echinacea Angustifolia De beroemde Echinacea Angustifolia vind je vaak in supplementen die je immuunsysteem ondersteunen. Maar dit bloemetje heeft meerdere talenten! Zo is echinacea huidzuiverend en kalmerend. Het regenereert, voedt én hydrateert je haar. Bovendien beschermt het je hoofdhuid.
Juglans Regia Juglans Regia heeft antiseptische eigenschappen. Anti-wat? Dit betekent dat het ontstekingsremmend werkt en infecties voorkomt. Deze walnootschil bevat enorm veel voedingsstoffen die zorgen voor een versterkte en intensievere haarkleur. Ook houdt dit slimme schilletje de pH-balans van haar én huid op peil.
Rheum Palmatum De Russische rabarber (Rheum Palmatum) wordt ook wel de sierrabarber genoemd. Maar als het op haarkleuring aankomt, is het zeker geen ingrediënt dat voor de sier in de producten van Herbatint zit: het versterkt je haarkleur en beschermt je hoofdhuid. Daarnaast geeft het meer helderheid en nuance aan je haar. De rabarber fixeert de kleur en heeft, net als de juglans regia, een ontstekingsremmende werking.
Betula Alba Betula alba, de zachte berk, werkt re-mineraliserend. Simpel gezegd: het herstelt het mineraalgehalte in het haar. Daarnaast bevat de zachte berk verstevigende eigenschappen én verzachtende effecten.