Ginkgo Biloba Gold, een gouden gó voor je koppie!

Ben je bekend met Ginkgo biloba? De Ginkgo biloba of Japanse tempelboom, is de oudst levende boomsoort op aarde (300 miljoen jaar) en van oorsprong afkomstig uit Centraal-China. Het extract van de Ginkgo biloba-bladeren heeft op meerdere manieren een gunstige invloed op de gezondheid. Het kruid wordt met name in China traditioneel al meer dan 5000 jaar benut. In het westen gebruiken we het vooral ter ondersteuning van de bloedcirculatie en cognitieve functies als het geheugen, concentratie- en leervermogen. Lees snel verder om er meer over te weten te komen.

Sterk geconcentreerde Ginkgo biloba-extracten

In geval van supplementen met Ginkgo biloba is het goed om te weten dat alleen sterk geconcentreerde, gestandaardiseerde Ginkgo biloba-extracten een goede invloed hebben op het lichaam. De actieve bestanddelen in het blad van Ginkgo biloba zijn onder andere flavonoïden (flavonglycosiden) en terpeenlactonen (ginkgoliden).

Optimale opname door toevoeging van fosfatidylserine en fosfatidylcholine

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat de opname en biologische beschikbaarheid van Ginkgo biloba-extracten sterk verbetert door toevoeging van fosfatidylserine en fosfatidylcholine. Ons concentratievermogen en geheugen zijn gedeeltelijk afhankelijk van een goede voorziening van deze voor de hersenen onmisbare stoffen. Fosfatidylserine is een lichaamseigen stof die van nature aanwezig is in het lichaam als onderdeel van iedere celmembraan. De toevoeging van fosfatidylserine tijdens het productieproces beperkt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare nutriënten uit Ginkgo biloba. Zo ontstaat er een uniek mengsel van goed opneembare actieve bestanddeeltjes. Fosfatidylcholine is betrokken bij de instandhouding van gezonde celwanden en zenuwbanen. Daarnaast heeft het de eigenschap om bloedvetten en cholesterol vloeibaar te houden, waardoor de kans op aanzettingen in de bloedvaten afneemt. Bovendien is fosfatidylcholine nodig voor een goede vetverwerking door de lever.

Goed om te weten: Ginkgo biloba is niet geschikt in combinatie met bloedverdunners.

Dé ideale Ginkgo biloba voor het hoofd!

Fosfatidylserine komt van nature ook veel voor in onze hersenen. Groot voordeel van fosfatidylserine in combinatie met Ginkgo biloba is dat het de bloed-hersenbarrière kan passeren. Dit vergroot de opname en werkzaamheid van Ginkgo biloba-extract op cognitieve functies. Koppie!

Ginkgo als supplement: Ginkgo Biloba Gold

Ginkgo Biloba Gold van Golden Naturals is een sterk geconcentreerd Ginkgo biloba-extract gecombineerd met fosfatidylserine en fosfatidylcholine. Deze combinatie zorgt voor optimale opname en een sterk verbeterde biologische beschikbaarheid. Dat komt doordat fytonutriënten uit Ginkgo biloba gemengd zijn met fosfatidylserine en fosfatidylcholine. Hierdoor ontstaat een mengsel van zeer goed opneembare deeltjes. Eén capsule van Golden Naturals Ginkgo Biloba Gold bevat 120 mg Ginkgo biloba-extract waarvan 28 mg flavonglycosiden en 7 mg terpeen-lactonen. Ook in wetenschappelijk onderzoek naar en met Ginkgo biloba is deze verhouding het meest gebruikt. Ginkgo biloba ondersteunt de cognitieve functies, zoals het geheugen*, concentratievermogen* en leerprestatie*. Daarnaast is het goed voor de bloedsomloop in het hele lichaam* en helpt het onder meer bij koude handen en voeten*.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.