Gezond recept | Gevulde zoete paprika's - rijk aan vitamine C

Wie aan voeding met veel vitamine C denkt, komt al snel uit bij sinaasappels en andere fruitsoorten. Maar wist je dat er in paprika´s maar liefst vier keer zoveel vitamine C zit als in sinaasappels? Groene paprika’s zijn vaak nog onrijp. Naarmate de paprika verder rijpt, ontstaat de gele en later rode kleur. Met de rijping neemt ook het vitamine C-gehalte toe. Gele paprika’s, maar vooral rode paprika’s, bevatten soms wel twee keer zoveel vitamine C als een groene paprika. Paprika’s zijn dis een uitstekende bron van vitamine C. Mooi meegenomen dat je er zoveel culinaire kanten mee op kunt! Wij delen graag een overheerlijk vegetarisch paprikarecept met je: gevulde zoete paprika’s.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen: 

  • 4 (zoete) (punt)paprika's
  • 150 gram fetakaas
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 600 gram wortels
  • 1 citroen
  • 4 theelepels olie
  • peper
  • zout
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 ondiepe ovenschalen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten, maar laat de stelen zitten. Meng de cherrytomaatjes, fetakaas, pesto, wat zout en peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en leg ze in een ondiepe ovenschaal. Snijd de wortel in dunne plakjes of rasp ze grof. Doe ze in een schaal met de olijfolie, het sap van de citroen en wat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de wortel overal bedekt is met de olie. Doe deze ook in een andere ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Bak de gerechten ± 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de wortels zacht en lichtbruin zijn. Schep de wortel na 15 minuten een keer om. Schep de gare wortel op de gevulde paprika’s en serveer direct. Eet smakelijk!

(bron: Verse Oogst)