Dé perfecte combinatie van 5 soorten magnesium!

Magnesium speelt een belangrijke rol bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam. Niet voor niets wordt het ook wel het ‘wondermineraal’ genoemd. Alle vormen van magnesium zijn goed om als supplement in te nemen. Maar wát is nou het verschil tussen de verschillende magnesiumverbindingen? Gelukkig hoéf je nu niet meer te kiezen! Golden Naturals lanceert een nieuw magnesiumproduct met een perfecte mix van de vijf best opneembare magnesiumverbindingen: Multiple Magnesium 200 mg. Een heuse doorbraak!

Dé perfecte combinatie
Magnesium is een mineraal met vele ‘talenten’: zo is het goed voor het behoud van soepele spieren en sterke botten, het activeert de natuurlijke energie in je lichaam, draagt bij aan een heldere geest én het vermindert vermoeidheid. Er zijn ontzettend veel soorten magnesium op de markt. Magnesium is in alle verbindingen hetzelfde, alleen de stof waaraan magnesium is gebonden, verschilt. Golden Naturals Multiple Magnesium 200 mg combineert de vijf best opneembare magnesiumverbindingen in één tablet:

Magnesium citraat is waarschijnlijk de bekendste magnesiumsoort. Het is een organisch gebonden vorm en hierdoor goed opneembaar in het lichaam. De citraatvorm is vooral goed voor het behoud van soepele spieren en ondersteunt bij vermoeidheid en lichamelijke inspanning.

Magnesium bisglycinaat is net als citraat organisch gebonden. Ons lichaam beschouwt magnesium bisglycinaat als aminozuur, waardoor het zeer goed wordt opgenomen. Bovendien bestaat bisglycinaat uit heel fijne, kleine deeltjes en bevat het de neurotransmitter L-Glycine waardoor het ook in de hersenen terechtkomt. Magnesium bisglycinaat geeft ontspanning voor het slapengaan, draagt bij tot het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans.

Magnesium tauraat is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine. Zij versterken elkaars werking, waardoor ook deze vorm van magnesium goed wordt opgenomen. Opname van l-taurine vindt plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Hierdoor komt magnesium tauraat snel in de bloedsomloop terecht, waarna het zich verspreidt in de rest van het lichaam. Magnesium tauraat heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en de gemoedstoestand en ondersteunt bij een zenuwachtig gevoel.

Magnesium pidolaat wordt goed opgenomen in de rode bloedcellen waardoor het zich efficiënt ‘nestelt’ in de lichaamsweefsels. Uit pidolaat wordt hydroxyproline gevormd, een aminozuur dat van essentieel belang is voor de vorming van collageen in gewrichten, kraakbeen en huid. Daardoor draagt deze vorm bij tot het behoud van sterke botten en tanden.

Magnesium glycerofosfaat ondersteunt de normale werking van zenuwstelsel, spieren en psychologische functie. Het is zeer effectief voor de ontspanning van je spieren, en net als nagenoeg alle natuurlijke/organische magnesiumverbindingen gunstig voor het ontzuren van het lichaam.

Aan Golden Naturals Multiple Magnesium 200 mg is ook vitamine B6, vitamine D3 en taurine toegevoegd. Taurine is een aminozuurachtige stof die de opname bevordert, net als vitamine B6 en vitamine D3.