De NatuSport-favorieten van Amy Pieters

NatuSport is sinds eind 2017 trotse partner van de wielervrouwen van Boels-Dolmans. Ook in 2019 ondersteunen wij hen met supplementen en sportvoeding (nutrition). We spraken Amy Pieters, één van de toprenners, over haar ervaring en voorkeur op het gebied van sportvoeding.

Amy, je ploeg Boels-Dolmans en Natusport werken nu een jaar samen. Hoe heb je dat ervaren?

Heel goed. In de loop van het jaar zijn we steeds meer verschillende producten van NatuSport gaan gebruiken. Als je veel wedstrijddagen hebt, is het fijn om keuze te hebben. Dus gebruiken we nu diverse repen én een dorstlesser. Dat is mij heel goed bevallen en ik kijk uit naar het nieuwe jaar. Zo ben ik heel benieuwd naar de nieuwe repen en nieuwe smaken.

Zijn er producten favoriet bij jou?

Vooral de repen vind ik erg lekker. Ze zijn zacht, makkelijk in gebruik, goed verteerbaar én smaakvol. Het zijn heel andere smaken dan de 'standaard' repen. Vooral de Apple-Cinnamon is bij ons favoriet: die smaakt gewoon naar appeltaart!

Zijn er nog producten waar echt behoefte aan is vanuit het team?

Ja, we willen graag een koffiereep! Het goede nieuws is dat die komend jaar aan het NatuSport-assortiment wordt toegevoegd. En we hebben al een goede bananenshake, maar een vanillesmaak is bijvoorbeeld iets neutraler. Ook díe is vanaf volgend jaar beschikbaar. Al met al hebben we dus weinig te klagen!

We hebben ook een vraag gekregen van één van onze volgers op social media:

Hoe ervaar jij het om grotendeels 'in dienst' te rijden van kopvrouwen als Chantal Blaak en Anna van der Breggen?
Eerlijk gezegd ervaar ik dat eigenlijk niet op die manier. Het mooie en krachtige aan ons team is dat we allemaal kansen krijgen én pakken. Inderdaad, de ene wedstrijd wint Anna, de andere wedstrijd wint Chantal, maar als je naar mijn uitslagen kijkt, heb ik ook zeker niet slecht gereden. Daar ben ik het team heel dankbaar voor; dat ze mij daarbij geholpen hebben.

Hoe ziet je persoonlijke ambitie eruit? Kan de lat nóg hoger?

De lat ligt steeds hoger. Het is jammer dat de WK-ploegentijdrit er niet meer is. Dat was een onderdeel waar we als ploeg nog heel graag wilden excelleren. Gelukkig zijn er genoeg renners binnen Boels-Dolmans die bepaalde koersen willen winnen. Neem bijvoorbeeld de Waalse Pijl. Die wint Anna (van der Breggen, red.) volgens mij ieder jaar. En ieder jaar, zo zegt ze, voelt gewoon weer als een nieuwe overwinning. Winnen verveelt natuurlijk nooit, dus ik denk dat we zeker scherp genoeg zijn om steeds te blijven winnen.

Wij wensen Amy Pieters en haar ploeggenoten van Boels-Dolmans ontzettend veel succes in 2019! Heb jij vragen over één van de producten van NatuSport? Neem dan contact op met Lizzy via lizzy@natusor.nl.